Pangad said Eestis 69 miljonit eurot kasumit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Eestis tegutsevad pangad teenisid II kvartalis 69 miljonit eurot puhaskasumit. Nii Swedbanki kui SEB puhaskasum ulatus ligi 32 miljoni euroni.


Nordea sai II kvartalis Eestis puhaskasumit 9 miljonit eurot. Kuna SEB, Swedbanki ja Nordea kasumid kokku ulatuvad üle 69 miljoni euro, siis osa pankasid lõpetas järelikult II kvartali kahjumiga. Sampo pank avalikustab II kvartali tulemused alles 9. augustil. 

I kvartalis teenisid Eestis tegutsevad pangad puhaskasumit kokku 74 miljonit eurot. Mullu II kvartalis olid pangad aga kahjumis.

Eesti Panga finantsstabiilsuse osakonna juhataja Jaak Tõrs ütles, et enim tõstis kasumlikkust laenukahjumite allahindlusreservi kahandamine. Samuti kergitas kasumit tema sõnul puhta intressitulu suurenemine, kuna alusintresside tõus on kasvatanud intressitulusid enam kui intressikulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles