Üha vähem eestimaalasi omab kinnisvara

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamägi.
Lasnamägi. Foto: Liis Treimann

Kinnisvaraomanikest eraisikute hulk on Eestis vähenemas ning tasapisi kasvab üürikorterite ning -majade osakaal, ütles Brem kinnisvarabüroo tegevjuht Tarvo Tamme.


Tamme sõnul on meil võrreldes Lääne-Euroopaga elamispinnad jaotunud suure hulga omanike vahel, kuid majanduslangus tegi ka siin omad korrektiivid ja kinnisvaraomanikest eraisikute hulk on vähenemas, teatas Brem.

«Omaniku rolli kandmine pole enam paljudele jõukohane ja nii kasvab tasapisi üürikorterite ning -majade osakaal,» lausus Tamme. «Teisalt suureneb ettevõtete arv, kes üüriteenuseid pakuvad.»

Bremi juhi arvates käituvad paljud inimesed valesti, kui püüavad iga hinna eest omanikuks saada, olles seejuures kogu aktiivse eluea panga lõa otsas. «Üürimine pole mingi häbiasi, vaid normaalne tegevus nende jaoks, kes hindavad eluaseme osas kiireid lahendusi, paindlikkust ja erinevaid valikuvõimalusi,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles