Sampo panga analüütik: Kreeka ei tule võlgadest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi ja Kreeka lipud.
ELi ja Kreeka lipud. Foto: SCANPIX

Soome Sampo Panga peaanalüütiku Lauri Uotila hinnangul ei suuda Kreeka kõikidest võlgadest puhtalt välja tulla ning aja jooksul antakse võlad lihtsalt andeks.

Uotila ütles pühapäeval Kuvalehdele antud intervjuus, et Kreeka abipakett ei päästa riiki võlakoormast, vaid täidab pigem paanika ennetamise funktsiooni rahaturgudel, kirjutab Kauppalehti. Ta ennustab, et võlgu hakatakse Kreekale andeks andma «vähehaaval ja pika aja jooksul.»

Soome on varem nõudnud, et Kreeka paneks teistelt riikidelt saadud laenu tagatiseks valmis mingi varade paketi, mida oleks võimalik realiseerida, kui riik võlga ei tasu. Uotila sõnul on see mõte hea kaunis, kuid raskelt realiseeritav, kuna see tähendaks eraldi varahaldusettevõtte loomist.

«Ettevõte võiks omada näiteks Kreeka raudteid, mille aktsiad saaks müüki panna. Probleem on aga selles, et aktsiatele on väga raske väärtust panna,» rääkis analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles