Gaasi hind ei pruugi tõusta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots teatas, et amet ei nõustu Eesti Gaasi hinnatõusu taotluses toodud põhjendustega ja sellisena seda kindlasti ei kooskõlasta.


Otsa sõnul on Eesti Gaasi taotlus tõsta gaasi hinda eratarbijaile viiendiku võrra praegu konkurentsiameti menetluses, kuid sellise kujul seda ei kooskõlastata.

«Tunnistan, et selles esineb kuludega priiskamist, millega ei saa kuidagi nõus olla,» lausus Ots. Ta lisas, et kui kütteõli ja maagaasi hind maailmaturul jätkab alanemist, võib ka gaasi hinnatõus Eestis hoopis ära jääda. «Tarbijaile liiga teha me kindlasti ei luba,» lausus ta.

Eesti Gaas esitas taotluse 20 protsendi suuruseks gaasi hinna tõstmiseks eratarbijaile kaks kuud tagasi. «Kui me oleks nende põhjendustega nõus, oleksime selle juba ammu kooskõlastanud,» ütles Ots.

Konkurentsiameti energiateenistuse juhataja Külli Haak lisas, et Eesti Gaasil on palutud saata hinnataotluse juurde täiendavaid selgitusi. «Hind peab olema põhjendatud ja kulupõhine,» sõnas ta.

Haagi sõnul hakkab kütteõli ja maagaasi langus maailmaturul siinse gaasi sisseostuhinnas kajastuma alles tuleva aasta jaanuaris-veebruaris. Praegu põhineb see viimase kuue kuu arvestustel, kus sees ka suvekuude kõrgtasemel olnud hinnad.

Kui konkurentsiamet uued hinnad kooskõlastab, hakkavad need kehtima kolme kuu pärast. 

Eesti Gaas on lubanud, et äriklientidele hakkab gaasi hind uuest aastast langema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles