Venemaa reservid sulasid nädalaga 22 miljardit dollarit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa keskpanga juht Sergei Ignatjev.
Venemaa keskpanga juht Sergei Ignatjev. Foto: COVI/Scanpix

Venemaa keskpanga reservid vähenesid ajavahemikus 7. november kuni 14. november 21,9 miljardit dollarit.


Venemaa keskpanga reservid on maailmas suuruselt kolmandal kohal, kuid mainitud ajavahemikul vähenesid reservid absoluutmahus 475.4 miljardilt 453,5 miljardi dollarini, vahendas Interfax.

Vene keskpanga juht Sergei Ignatjev tunnistas, et riik on septembris ja oktoobris kulutanud reservidest juba 57,5 miljardit dollarit majanduse turgutamiseks, teatas AFP.

Venemaa valitsus, eesotsas peaministri Vladimir Putiniga on lubanud teha kõik, et ära hoida rubla kursi järsku kõikumist ja rahandussüsteemide kokkuvarisemist. Samuti on poliitikud lükanud tagasi kõik kuuldused võimalikust rubla devalveerimisest.

Eelkõige on reservid vähenenud välisvaluuta müügi, ümberhindamise ja paigutamise tõttu teistesse pankadesse. Keskpanga ametlike teadete kohaselt koosnevad reservid peamiselt USA dollaritest, kuid reservaluutadena kasutatakse ka eurosid, Inglise naelasid ja Jaapani jeene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles