Hongkongi pilvelõhkuja tuleb 38 korrust madalam

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkong.
Hongkong. Foto: SCANPIX

Ehitushinna kärpimiseks otsustas Hongkongi 93-korruselist pilvelõhkujat rajav ettevõte teha selle esialgu kavandatust 38 korrust madalam.

Ettevõte Hopewell otsustas ehitushinna alandamiseks kärpida Hongkongi suurimaks pilvelõhkujaks plaanitud Mega Toweri korruste arvu ja teha see 105 meetrit kavandatust madalam, teatab RIA Novosti viitega South China Morning Post'ile. Kärbe peaks alandama ehitushinna 258 miljoni dollarini.

Kõige suurema Hongkongi saarele kavandatud hotelli, mis pidi tulema kõrgem kui saare mäeselg, projekt kinnitati pärast pikki läbirääkimisi veel enne 1994. aastat.

Nüüd püüab kohalik võim, kes enne puutus kokku vaid laienemist lubavate projektidega, juristide abil selgeks teha, kas ka hoonete vähendamisprojektid vajavad heakskiitu.

«Me pole kunagi varem kokku puutunud sellega, et juba heakskiidetud projekti tellija sooviks ise nii palju esialgseid plaane kärpida,» ütles saare arendusnõunik Carrie Lam Cheng Yuet-ngor.

Pilvelõhkuja rajaja Hopewell aga kinnitab, et hoone rajamine läheb loodetust kiirema tempo järgi ning hotell, kus on 1024 tuba, säilitab saare suurima hotelli staatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles