Saneerimise taotlemine Elcoteq Tallinna plaane ei muuda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteq Tallinna tehas.
Elcoteq Tallinna tehas. Foto: Liis Treimann

Elcoteq Tallinna tegevus on kasumlik ning tehas jätkab tootmisega olemasolevate plaanidega hoolimata sellest, et emafirma otsustas saneerimist taotleda.

Kauppalehti kirjutab, et Elcoteq on otsustanud taotleda Luksemburgi seaduse alusel firma tegevuse ümberkorraldamist ehk saneerimist.

«Tallinna tehas jätkab oma igapäevast tegevust ning me otsest mõju oma tehasele saneerimisotsusest tulenevalt täna ei näe. Elcoteq Tallinna tegevus on kasumlik ning jätkame tootmisega samade plaanidega,» ütles Elcoteq Tallinna personalijuht Alice Ellamik. «Edasiste tegevuste osas ootame infot oma emafirmalt ning investoritelt.»

Elcoteq Tallinna eelmise aasta majandusaruandest nähtub, et ettevõte teenis ligi 2 miljonit krooni (ligi 129 000 eurot) kasumit, samas kui tunamullu ulatus kahjum 35 miljonini. Elcoteq Tallinna käive samas vähenes 77 protsenti 72 miljoni kroonini.

Elcoteq Tallinnas töötas eelmise aasta lõpus 285 inimest. Aasta varem oli töötajaid 165.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles