President Ilves külastas Ida-Virumaa suurettevõtteid

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevandus.
Estonia kaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna pärastlõunal külastas president Toomas Hendrik Ilves Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi AS-i (VKG), mis on Eesti suuremaid põlevkivitöötlejaid ning mille põhitegevusalaks on põlevkiviõli tootmine ja turustamine Eestis ja välismaal.


Ligi 1,8 miljardi kroonise aastakäibega, Eesti kapitalil põhineva VKG nõukogu ja juhatuse liikmed tutvustasid riigipeale ettevõtet, mille lähiaastate prioriteediks on põlevkiviõlide tootmise laiendamine Eestis ja välisriikides. Mullu alustas firma uue, miljoni tonnise tootlikkusega ja ligi 1,1 miljardi kroonise maksumusega õlitehase rajamist, teatas presidendi kantselei avalike suhete osakond.

«1369 töötajaga, kaasaegselt mõtlev Viru Keemia Grupp seisab kindlal vundamendil, milleks on läbimõeldud ja tulevikku vaatav äriplaan, investeeringud, aga samuti keskkonnaprojektid ning koostöö kõrgkoolidega tehnika- ja reaalteaduste arendamiseks,» ütles president Ilves. «Põlevkivitööstuse väljakutse on õppida põlevkivi senisest paremini ja mitmekülgsemalt väärtustama, investeerida teadus- ja arendustegevusse ning ilmutada erilist hoolivust keskkonna suhtes.»

VKG juhatuse esimees Janek Parkmani sõnul läheb 70 protsenti kontserni toodangust ekspordiks, peamiselt Lääne-Euroopasse.

«See näitab, et olete valinud õige tee ja õiged lahendused,» sõnas president Ilves. «Eksport on Eesti majanduse edu üks võtmeid.»

President Ilves külastas ka Mäetaguse vallas Eesti Põlevkivi Estonia kaevandust, kohtudes Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive, Eesti Põlevkivi juhatuse esimehe Ilmar Jõgi ja kaevanduse juhtidega. Samuti laskus riigipea allmaakaevandusse.

Riigipea laskus 65 meetri sügavusele allmaakaevandusse. Estonia kaevanduse tootmisjuht Sergei Sergejev, allmaatööde juht Rein Kaarlõp ja jaoskanna ülem Vladimir Novikov selgitasid põlevkivi kaevandamise üksikasju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles