Elcoteq otsustas saneerimist taotleda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteqi tehas Tallinnas
Elcoteqi tehas Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Elcoteq on otsustanud taotleda Luksemburgi seaduse alusel firma tegevuse ümberkorraldamist ehk saneerimist, kirjutab Kauppalehti.


Firma tahab sel moel olla kindel, et praegune tegevus jätkub nii kaua, kui Elcoteqi osta sooviv firma on ostueelse analüüsi valmis saanud.

Ümberkorraldus on vaja teha Danske Banki nõude pärast. Võlausaldajate esindajana on Danske Bank asunud nõudma, et Elcoteq sündikaatlaenu kohe tagasi maksaks, kuigi Elcoteq peab hetkel kõnelusi omandisuhete muutmise üle.

Sündikaatlaenu taga on Royal Bank of Scotland, Skandinaviska Enskilda Banken, Nordea Pankki, Pohjola Pankki, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, UniCredit Bank ja HSH Nordbank.

Selle nõude tõttu on osa Elcoteqi pangakontosid külmutatud.

Elcoteq väljendab avaldatud pressiteates äärmist pettumust võlausaldajate käitumise üle. Sel moel näitavad laenuandjad üles suurt hoolimatust Elcoteqi klientide, tarnijate ja ligi 7000 töötaja suhtes, märkis ettevõte oma teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles