Saksa pank vajab tohutut abipaketti

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa pangandusgrupi Hype Hypo Real Estate peakorter Münchenis.
Saksa pangandusgrupi Hype Hypo Real Estate peakorter Münchenis. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjon kiitis eile heaks Saksa valitsuse tohutu päästepaketi pangandusgrupile Hypo Real Estate tingimusel, et see enda kulusid drastiliselt koomale tõmbab.


Heakskiidu sai 10 miljardi euro ulatuses kapitalisüste, 20 miljardi euro suurune maksuvabastus varadelt ning 145 miljardit eurot likviidsustagatisi, vahendab EUbusiness.

Abi saamise tingimusena peab Hypo Real Estate järk-järgult loobuma kõigist oma kommertstegevustest, välja arvatud need, mis kuuluvad selle tuumiku, Deutsche Pfandbriefbanki alla.

Selle aasta lõpuks peaks panga varade maht olema 85 protsenti väiksem kui 2008. aastal.

Hypo Real Estate sattus raskustesse 2008. aastal finantskriisi ajal. Pank sai riigiabi, enne kui see aastal 2009 pankroti vältimiseks natsionaliseeriti.

«Hypo Real Estate ja selle tuumikpank Deutsche Pfandbriefbank tõmbavad kulusid oluliselt koomale, et piirata konkurentsimoonutusi, mille põhjustas hiiglaslik riigiabi, mida nad vajasid kriisi üleelamiseks,» märkis Europa Komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles