Skanska ehitab 11 tuulegeneraatori betoontorni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aulepa tuulepargi rajamine.
Aulepa tuulepargi rajamine. Foto: Stanislav Moškov/Ehitaja

Skanska EMV ja Winwind Oy vahel sõlmitud lepingu kohaselt ehitab Skanska EMV järgmise aasta jooksul Eestisse 11 uut betoontorni Winwind tuulegeneraatorite jaoks, millest kaheksa rajatakse Aserisse ja kolm Vanakülasse.




Skanska EMV juhatuse esimees Olle Horm peab 11 tuulegeneraatori betoontorni ehitamist ülimalt põnevaks projektiks: «Ühelt poolt on tuulegeneraatorid hea ja lihtne võimalus loodustsäästva energia saamiseks, teisalt on tegu äärmiselt kvaliteetset insenertehnilist lahendust nõudvate betoonehitistega. Hea on teada, et ehitajana saame natuke keskkonnapilti paremaks muuta.»



36,5 meetri kõrguste tuulegeneraatori betoontornide ja nende vundamentide ehitustöödega Vanakülas ja Aseris alustatakse sel kuul ning need plaanitakse lõpetada 30. septembril 2009.



Winwind Oy toodab 1- ja 3-megavatiseid aeglase kiirusega tehnoloogial põhinevaid tuuleturbiine. Ettevõte on rajanud erinevaid tuuleparke Soomes, Rootsis, Portugalis, Prantsusmaal ja Tšehhis. Eestis on Winwind generaatoreid veel Viru-Nigulas, Aulepas ja Rõustes.

Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, mis vastutab Skanska kontserni äritegevuse eest Eestis. Aastast 2000 Skanska kontserni kuuluv Skanska EMV on üks Eesti suurematest ehitusfirmadest, mille käive 2007. aastal oli 1,85 miljardit krooni. Ettevõttes töötab ligi 400 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles