Vanametalli hinnad tõusevad jätkuvalt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall Kuusakoski Tallinna laoplatsil.
Vanametall Kuusakoski Tallinna laoplatsil. Foto: Kuusakoski

Vanametalli jätkuv hinnatõus maailmaturul võimaldas Eesti suurimal metallijäätmete käitlejal ASil Kuusakoski tõsta möödunud nädalal vanametalli hindu lausa kahel korral.


«Võrreldes novembri alguse hindadega tõstsime möödunud nädala alguses gabariitse metalli hinda enam kui kolm ning pleki hinda ligi viis korda,» teatas Kuusakoski juhatuse esimees Kaido Aettik. Samas jätkasid vanametalli hinnad maailmaturul tõusu ning see võimaldas juba sama nädala lõpus veel kord hindu tõsta ja veelgi rohkem.

Kui kuu alguses maksis gabariitse metalli tonn Kuusakoski Tallinna teenindusplatsil 350 krooni tonn ja plekk vaid 150 krooni tonn, siis alates 14. novembrist makstakse kliendile nende eest juba vastavalt 1800 ja 1250 krooni tonn. Aettiku sõnul on hindade languse tõttu sügisel alanud madalseis nüüd läbi saamas: «Päevane ostutellimuste arv on möödunud nädala algusega võrreldes kasvanud 60 protsenti.»

Käesoleva aasta kevadel kiiresti tõusma hakanud vanametalli hinnad läksid tugevasse langusesse suve alguses, jõudes oktoobri lõpuks 150-300 kroonini tonni eest. Alates novembri algusest on vanametalli hinnad tasapisi tõusma hakanud. Hinnatõusu peamiseks põhjuseks peetakse vanametalli nõudluse kasvu maailmaturul.

AS Kuusakoski (endine EMEX) on Eesti suurim metallijäätmete käitleja, millel on osakonnad Tallinnas, Paldiskis, Pärnus, Tartus, Võrus, Viljandis, Rakveres ja Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles