Analüütikud: stressitestis põruvad enim Saksamaa ja Hispaania pangad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga kuues Euroopa pank võib stressitesti läbi kukkuda
Iga kuues Euroopa pank võib stressitesti läbi kukkuda Foto: SCANPIX

Täna pärast Euroopa börside sulgemist avaldatavate stressitestide tulemused on kõige kehvemad Saksamaa ja Hispaania pankade jaoks.

«Saksamaa pangad kannatavad enim, sest nende olukord ei ole praegu just kiita,» lausus SRNi analüütik Ralph Silva CNBC-le.

«Hispaanias on liiga palju pankasid. Suurtel läheb kenasti, aga väiksemad peavad turuosa pärast võitlema,» lisas ta.

Tulemuste pärast on mures ka Saksa pangaliit, kelle hinnangul ei tohiks stressitesti tulemusi täies mahus avaldada. Põhjendus on lihtne:  vältida rahutust kapitaliturgudel.

Euroopa pangandusjärelevalve avaldab selle aasta stressitestide tulemused täna Londoni aja järgi kell viis pärastlõunal ehk meie aja järgi kell seitse õhtul.

Tänavune pankade tulevaste majandusšokkide üleelamise võime hindamine on karmim kui mullu, mil stressitestid said karmi kriitika osaliseks pärast seda, kui testis läbi saanud Allied Irish Bank ja Bank of Ireland vaid mõne kuu möödudes abi vajasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles