Tallinki reisijate arv vähenes, kahjum mitmekordistus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Raigo Pajula

Tallink kontserni reisijate arv kevadkuudel aastatagusega võrreldes vähenes. Ettevõtte tulud reisija kohta suurenesid ja käive kasvas, kuid kahjum suurenes.


Tallink Grupp AS teatas börsile, et teenindas oma majandusaasta III kvartalis (01.03.2011-31.05.2011) 2 098 356 reisijat, mida on 2,7 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Reisijate arvu langusele avaldas kontserni väitel mõju kampaaniate ja pakkumiste taktika erinevus II ja III kvartali kuude vahel.

Piletitulu reisija kohta suurenes 1,9 euro võrra ning restoranide ja poodide tulu reisija kohta 1,1 euro võrra, mis on vastavalt 8,1 ja 2,0 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Kaubavedudes jätkus positiivne areng. Veetud kaubaühikute arv kasvas 11 protsenti 76 366 ühikuni.

Kontserni müügitulu kasvas 3,5 protsendi võrra 209,5 miljoni euroni. Siiski ei ületanud müügitulu kasv III kvartalis sama perioodi kulude kasvu, mille tulemusena suurenes kahju 7,3 miljoni euroni aastataguselt 3 miljonilt.

Kõige enam mõju kulude kasvule avaldas Tallinki sõnul suur kütusehinna tõus. Kontserni sõnul tuleneb selle laevakütuse hind 1-protsendilise väävlisisaldusega kütteõli hinnast maailmaturul, mis kolmandas kvartalis oli keskmiselt 33 protsenti kallim kui mullu samal ajal.

Alates juunist lisas Tallink reisijapiletitele kütuse lisatasu, mis koos juba varem eksisteerinud kütuse lisatasusüsteemiga kaubaveos peaks mõnevõrra suuremas mahus kompenseerima kütusekulude tõusu neljandas IV ja edaspidi. Kogu majandusaasta kokkuvõttes ootab juhtkond kontserni tulemuste paranemist võrreldes eelmise majandusaastaga.

Tallinki kontsernis töötas III kvartalis 6676 inimest. Seda on 4 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles