Coca-Cola tootmine võib kolida Eestist minema

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Karastusjookide tootja Coca-Cola võib viia lähiaastatel oma tootmise Eestist Lätti.


«Pärast võimaliku asukoha variantide kaalumist jõuti otsusele, et parim koht uue tehase jaoks oleks Läti, kuna see vastab kõige paremini meie nõuetele. Lõplikku otsust ei ole veel tehtud,» vahendas

aripaev.ee

Coca-Cola Eesti avalike suhete juhi Annela Laaneotsa sõnu.

Kindla vastuse, kas uus tehas ehitatakse Lätti või mitte, saab Laaneotsa sõnul anda 12 kuu pärast.

Toetudes eelnevale kogemusele võib kindlalt öelda, et uue tehase ehituse ettevalmistamiseks kulub 2-3 aastat, kinnitas Laaneots.

«Reeglina toodetakse kõik Baltimaade turgudel müüdavad Coca-Cola joogid Eestis. Kuid Eesti turg on kolmest riigist kõige väiksem ning seetõttu otsivad nad võimalust kulude optimeerimiseks,» kommenteeris ASi A. Le Coq juhatuse esimees Tarmo Noop.

2006. aastal teenis Coca-Cola HBC Eesti 631 miljoni kroonise käibe juures 46 miljonit krooni kasumit. Karastusjookide tootja toodangust läks 45 protsenti ekspordiks Lätti ja Leetu. Eelmise aasta aruannet pole ettevõtte äriregistrile veel esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles