Eesti Raudtee nõukogu esimeheks saab Viljar Arakas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Peeter Langovits.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kavatseb kinnitada Eesti Raudtee uueks nõukogu esimeheks Tõnis Haaveli asemel varavalitsemisettevõtte AS Eften Capital tegevjuhi Viljar Arakase.

Parts ütles neljapäeval pärast valitsuse pressikonverentsi, et kinnitab Eesti Raudtee uued nõukogu liikmed siis, kui rahandusminister Jürgen Ligi on talle esitanud omapoolsed ettepanekud seniste nõukogu liikmete asendamiseks. Ta märkis, et Arakase kohta on ta juba oma nõusoleku andnud.

Küsimusele, millal täpsemalt minister muudatused raudteefirma nõukogus kinnitab, vastas Parts, et see võib toimuda võib-olla juba reedel, aga võib-olla järgmisel nädalal. «Kindlasti aga üks päev enne puhkust,» lisas ta.

Majandusministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et Partsi puhkus algab 25. juulist.

Varasema info põhjal peavad Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL-i) ministrite poolt varem riigifirmade nõukogudesse määratud praeguse parlamendi saadikud lähemate kuude jooksul nõukogudest lahkuma. Eesti Raudtee nõukogust peab seega lahkuma IRL-i parlamendisaadik Tõnis Palts. Eesti Raudtee nõukogu praegune esimees Tõnis Haavel on varem avaldanud soovi ettevõtte nõukogust lahkuda.

Riigile kuuluva AS-i Eesti Raudtee nõukogu peab hakkama arutama ettevõtte juhatuse liikmete lõppevate töölepingute asemel uute lepingute sõlmimist, kuid enne tuleb majandusministril kinnitada muudatused raudteefirma nõukogus.

Haavel on BNS-ile öelnud, et ettevõtte juhatuse liikmete jätkamise küsimusega hakkab nõukogu tegelema sügisel. Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni ja Eesti Raudtee juhatuse liikme Priit Halleri töölepingud lõppevad selle aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles