Kruiisituristid: jäime Tallinnaga väga rahule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõneks tunniks Tallinna peale lastud kruiisituristid eile vanalinnas.
Mõneks tunniks Tallinna peale lastud kruiisituristid eile vanalinnas. Foto: Laura Oks

Vanalinn, kuhu keskmine tallinlane suvepäeval lihtsalt ära ei mahu, jätab külastajale sõbraliku ja ainult veidi liiga rahvarohke mulje. Ainuke mure, et aega on linnas väga vähe.


Eile külastas Tallinna kuuel kruiisilaeval 9000 turisti, kes jätsid hinnanguliselt linna maha enam kui
300 000 eurot. Postimehega rääkides kinnitasid kõik, et nautisid päeva kogu raha eest.

«Tallinn on väga kaunis, see on kõige ilusam vanalinn, kus me käinud oleme,» kommenteeris britt Hazel, kes oli siin koos sõprade ja sugulastega.

Kuigi Eesti klienditeeninduse suunal kõlab enamasti pigem teravaid noote, õnnestub Tallinnal nende väheste tundide jooksul, mis kruiisituristid siin veedavad, näidata ennast kõige paremast küljest.

«Oleme kõik ülikoolis käinud ja arvasime, et saame omapäi linnas hakkama ja pole vaja grupituurile minna,» nentis Hazel. «Kõik klienditeenindajad on väga kenad ja abivalmid olnud. Kui käia võõras linnas omapäi, siis on vaja tihtipeale teed küsida,» lisas Hazeli õde Collin.

«Mulle meenutab Tallinn klienditeeninduse pooles Kanadat, seal on inimesed alati väga abivalmid ja selgitavad hea meelega, kui küsimusi tekib,» arvas Collini abikaasa Doug.

Ja kuigi suvist vanalinna tallinlase pilguga vaadates jäävad arhitektuuri asemel silma pigem läbikäidamatud tänavad ja kerjused, vaatab paljudel meredel seilanud turist neist mööda ja näeb ikka romantilist roosat lossi – mis nende suureks üllatuseks osutub riigi parlamendihooneks –, keskaegseid kaupmehemaju ja linnavaadet.

«Kerjamine on väga levinud kõikides maailma linnades. India ja Egiptusega ei anna Tallinna võrreldagi,» kommenteeris Collin.

Suurte rahvamasside osas oli kuulda ka nurinat, sest 9000 inimest võivad vanalinna kitsad tänavad tõepoolest üsna tihedalt täita. «Inimesi on liiga palju, seda poleks osanud oodatagi. Aga nii on see igal pool ja me oleme ise ka kruiisilaevalt,» nentis Milly Broome.

«Linn on väga puhas, kena, majad on väga ilusad. Peterburis oli nõukogude aega rohkem tunda. Ühekorraga püütakse võimalikult palju inimesi Talvepaleest läbi lasta, ilma nende mugavuse peale mõtlemata. Tallinnas on mõnusam,» lisas Milly abikaasa Mike.

Loomulikult on kõik suhteline ja inimhulka võib vaadata ka positiivse pilguga. «Ei saaks öelda, et inimesi on liiga palju, see meenutab pigem festivali. Tuleme Indiast ja meie jaoks on suur rahvamass hoopis midagi muud,» kommenteerisid Rajashiri Dasgupta ja Swati Khanna.

Kõige rohkem kurtsid külalised aga selle üle, et aega on liiga vähe. «Rääkisin just oma abikaasale, et kahjuks oleme me siin ainult mõned tunnid. Peame kella neljaks laeval tagasi olema. Kui ma oleksin omapäi, jääksin siia vähemalt nädalaks. Tallinn on väga tore, inimesed on nii vaiksed,» rääkis Aziz, kes oli kruiisile tulnud Bahreinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles