Vene raha päästis Sedini kinnisvara

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Sedin..
Pjotr Sedin.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vene päritolu investorid aitavad Lutheri kvartali arendajal Pjotr Sedinil kinnisvaraarendusfirmasse elu sisse puhuda ning tasusid suurlaenajale Swedbankile juba lootusetuks tembeldatud võla.


Elamukvartalit arendava Grove Investi 51 protsendi omanikeks said selle kuu alguses arenduse rahastajad Petr Levin ja Kylemore International Invest. Lisaks osaleb moskvalane Petr Levin Grove Investi nõukogu töös, kirjutas

Äripäev

.

Ettevõtte endine suuromanik Pjotr Sedin jäi investoritest rääkides napisõnaliseks. «Väga palju tööd on, ent jätkame Lutheri kvartaliga,» ütles ta. Sedini sõnul tunnevad Venemaa investorid huvi Eestisse investeerimise vastu hoolimata majandusraskustest.

«Kõikjal on majandusraskused,» märkis Sedin ning lisas: «Lutheri kvartal on investoritele väga huvipakkuv ning ilus investeering.»

Lisaks Sedinile hõõrus tehingu toimumise järel käsi ka Swedbank. Eelmise aasta kolmandas kvartalis hüppasid panga laenukahjumid kõrgustesse ning Swedbank tunnistas, et kahjum tuli eeskätt ühest Tallinna kesklinna kinnisvaraprojektist. Turul levisid jutud, et tegu võis olla tõenäoliselt Lutheri kvartalile antud laenudega. Äripäevale teadaolevalt pidas Swedbank restoranis Bonaparte koos Grove kinnisvaraarendajatega peo, kuna neil õnnestus juba korstnasse kantud suurlaen tagasi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles