Ametid, kus makstakse tunnis palka üle 100 dollari

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tätoveeringukunstnikud tööhoos
Tätoveeringukunstnikud tööhoos Foto: AFP

Ameerika uudisteportaal CNBC pani kokku nimekirja ametitest, kus töötunni eest makstakse 100 dollarit või rohkem.


Et 100 dollari suurune tunnipalk ületab USA 16-dollarist mediaantunnipalka ligi viiekordselt, on sellised ametid tänapäeval pigem haruldus, vahendab CNBC.

  • Veealune keevitaja – nõuab tugevat füüsilist vastupidavust ja intensiivseid töövahetusi. Päevas võib aga teenida ligi 900-1200 dollarit. Tööandjateks on näiteks nafta-ja gaasikompaniid.
  • Anestesioloog – palk on kõrge, kuna sõna otseses mõttes sõltub tema poolt vastuvõetavatest otsustest patsiendi elu.
  • Piloot – suurte lennukompaniide pilootide tunnipalgad on kõrged, kuid üldiselt jäävad nende töönädalad ka alla 40 tunni. Samuti viibitakse suure osa ajast kodust eemal.
  • Tätoveerimiskunstnik – ka tätoveerija teeb tööd tavaliselt alla 40 tunni nädalas, samas ei ole ametialal nii kindlaid hariduslikke nõudeid. Tavaliselt saadakse tätoveerijaks kellegi tunnustatud kunstniku juures ametioskusi omandades.
  • Vahekohtunik – väljaspool kohtusaali osapoolte lepitamisega tegelevad vahekohtunikud on hinnatud spetsialistid, keda on vaja seda enam, mida enam tahetakse vältida pikki ja kulukaid kohtuprotsesse.
  • Ortodont – õige hambumuse spetsialist, kes paigaldab näiteks breketeid. Vajalik on spetsiaalne haridus.
  • Vabakutseline fotograaf – ehkki enamik fotograafe nii palju ei teeni, jääb 10 protsendi parimate fotograafide tunniteenistus 100 dollari ligidale. Statistika põhjal on selgunud, et tavaliselt kulub nii kaugele jõudmiseks vähemalt 5-10 aastat tööstaaži.
  • Sisekujundaja – hinnatud on just sellised spetsialistid, kes oskavad pakkuda ka arhitektuurilist või ehitusalast nõu.
  • Käemodell – nn kehaosa-modelle palgatakse nende eriliselt kaunite kehaosade, näiteks käte, varvaste või kaela tõttu. See võib olla stressirikas, kuna raha sisse toova kehaosa eest tuleb eriliselt hoolt kanda. Näiteks üks käemodell on öelnud, et kreemitab käsi 25-30 korda päevas ning kannab igapäevaselt käte kaitsmiseks kindaid.
  • Personaalne nõustaja – üsna uus amet, mis kombineerib terapeudi ja karjäärinõustaja funktsioone, aidates inimesel jõuda sealt, kus ta on, sinna, kuhu ta tahab jõuda - nii isiklikus elus kui karjäärialaselt. Kõige rohkem teenivad tippjuhtide ja korporatsioonide heaks töötavad nõustajad.
  • Massaažiterapeut – hästi teenivad pigem eraettevõtjad kui suurte tervisekeskuse massöörid. Nõudlus massaažiteraapia spetsialistide järele üha kasvab, mida enam esineb inimestel vastavat teraapiat nõudvaid terviseprobleeme.
  • Poliitikute kõnede kirjutaja – eeldab tavaliselt kogemust ja vastavat hariduslikku tausta. Üldiselt tuleb poliitikutel maksta ühe kõne eest, mille kirjutamine võtab keskmiselt 30 tundi. Nõudlus selliste spetsialistide järele püsib kõigi eelduste kohaselt tugevana.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles