Taksojuhid tahaksid liiklusseadust ümber teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso
Takso Foto: Sille Annuk

Eesti taksojuhtide liit esitas eilsel kohtumisel Kaja Kallasega ettepanekud liiklusseaduse muutmiseks.

«Taksojuhtide liit esitas samad ettepanekud, mis neil olid liiklusseaduse menetlemise ajal. Paraku jäid nad siis oma ettepanekutega hiljaks ning neid ei arvestatud,» kommenteeris Kallas.

Taksojuhtide liit esitas kaks peamist ettepanekut. Esiteks tahaksid nad õigust sõita ilma turvavööta, kuna pahatihti langevad taksojuhid rünnakute ohvriks ning ilma turvavööta on lihtsam selles suhtes midagi ette võtta.

«Selle ettepaneku osas tahaksin ma ennekõike näha statistikat, kui tihti rünnakuid ette tuleb,» arvas Kallas.

Teiseks tahaksid taksojuhid sõita ühissõiduki rajal ka siis, kui klienti parajasti taksos ei ole. «Ma pole küll ministeeriumi seisukohta kuulnud, aga iseenesest mujal maailmas see toimib nii. Kindlasti väheneksid ummikuid, sest üks auto on ummikus vähem. Kompromissina võiks kaaluda näiteks seda, et takso peab bussile eesõiguse andma.»

«Las see seadus olla veidi aega jõus. Iga seaduse rakendamisel tekib küsimusi, mida kirjutamisel ei olnud ette nähtud. Kindlasti ei hakata seadust enne kuute kuud ümber vaatama,» lisas Kallas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles