ELi rahandusministrid arutasid Kreeka uut laenuprogrammi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp Ateena akropoli kohal.
Euroopa Liidu lipp Ateena akropoli kohal. Foto: SCANPIX

Eurogrupi kohtumisel 11. juulil jätkasid euroala rahandusministrid Kreeka järgmise laenuprogrammi rahastamise arutelu. Programm peab olema heaks kiidetud septembris, mil Kreeka vajab järgmist laenumakset.

Uue programmi rahastamise üksikasjad lepitakse kokku lähiajal.

«Euroala ministrid lubavad euroala stabiilsuse jaoks vajalikud sammud ära teha. Valmisolek Kreeka uue laenuprogrammi kokkuleppimiseks on olemas ning riiki toetatakse nõu ja tehnilise abiga,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

Ecofini põhikohtumisel 12. juulil tutvustas Poola lühidalt eesoleva poolaasta tööprogrammi, mille keskmes on majanduskasvu taastumise soodustamine, riigirahanduse stabiilsuse kindlustamine ja EL2020 strateegia rakendamise jälgimine.

Kohtumisel võeti pikema aruteluta vastu nõukogu otsus Soome ülemäärase eelarvepuudujäägi menetluse lõpetamise ning järeldused riikide eelarvepuudujääkide vähendamise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles