EAS: turismi kasvatasid suurüritused, euro ja kultuuripealinn

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. juunil peetakse Tartu lauluväljakul  popkooripidu.
30. juunil peetakse Tartu lauluväljakul popkooripidu. Foto: Liis Treimann

EASi turismiarenduse direktori Tarmo Mutso sõnul on Eestit külastavate turistide arvu kasv tänu Tallinna kultuuripealinna tiitlile ja euro kasutuselevõtule ootuspärane.


«Tallinn2011 kultuuripealinna tiitel ja asjaolu, et Eestis kehtib maksevahendina euro, on kahtlemata meie tugevad konkurentsieelised ida- ja lõunanaabrite ees,» sõnas Mutso.

Oluliseks teguriks turistide arvukuse kasvu osas on Mutso sõnul kultuuri- ja spordiüritused. «Viimasel ajal on lisandunud uusi ja turistile atraktiivseid sündmusi ja atraktsioone ka väljaspool pealinna,» märkis Mutso.

«Nii näiteks toob järgmisel nädalavahetusel Lõuna-Eesti teedel peetav rahvusvaheline autospordi suurüritus Rally Estonia Eestisse vähemalt 70 välisvõistlejat 13-st erinevast riigist. Eesti majutusettevõtetele tähendab Lõuna-Eesti ralli toimumine numbrilises väljenduses ligi 20 000 müüdud tuba-ööpäeva ning Eesti majandusse lisandub läbi majutus-, kaubandus- ja teenindussektori vähemalt miljon eurot.»

Samuti toetavad Mutso sõnul turismi siin toimuvad rahvusvahelised konverentsid. «Seda isegi sõltumata konverentsi kestvusest, sest hotelli- või bussiaknast välja vaadates võib konverentsile saabujal tekkida täiendav huvi ja soov Eestisse turistina naasta,» ütles Mutso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles