Tallinna külastatavust tõstsid uued lennuliinid

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair
Ryanair Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ettevõtlusameti turismiosakonna juhataja Evelin Tsirk põhjendas mais aset leidnud 15-protsendilist majutatute arvu kasvu uute lennuliinide ja kultuuripealinna projektiga.


«Kasv on ootuspärane,» ütles Tsirk. «Turistid on rohkem liikvel, sest Tallinnasse on tulnud palju uusi lennuliine, eeskätt Ryanairi uued lennud, mis aasta algusest, mõned juba detsembrist lendama hakkasid.»

Samuti mängib tõusus olulist rolli kultuuripealinna staatus. «Tallinnast kui sihtkohast on välisajakirjandus rohkelt kirjutanud, siin on palju käinud erinevaid telegruppe ja raadiosaadete tegijaid,» selgitas Tsirk.

Statistikaameti andmetel kasvas Tallinnas majutatud turistide arv mais eelmise aastaga võrreldes 119 000-lt 140 000-le.

Suvekuudeks ettevõtlusameti turismiosakond väga optimistlikke prognoose ei teinud, sest rekordid said püstitatud juba eelmisel aastal. Hinnangute kohaselt võiks majutatute arvu kasv suvel jääda viie protsendi piirimaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles