Saksa luureagentuur kaotas uue hoone joonised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa luureagentuuri peakorter Berliinis.
Saksa luureagentuuri peakorter Berliinis. Foto: SCANPIX.

Berliinis, mis kunagi hooples maailma suurima spioonide kontsentratsiooniga, pole mingi saladus, et kesklinna Chausseestrassele kerkivast tohutust kontorihoonest tuleb Saksa rahvusvahelise luureagentuuri uus peakorter.


Bundesnachrichtendiensti (BND) luurajate meelehärmiks pole aga uue peakorteri asukoht enam ainus asi, millelt saladuseloor langenud on.

Nagu eile selgus, on agentuur kaotanud kogu hoonekompleksi projekti.

Nädalalehe Focus andmetel sisalduvad põhiplaanis kõigi osakondade ruumipaigutused, seinte paksused, lagede kõrgused, väljapääsude ja kaablite asukohad, samuti olulised turvameetmed.

Hetkel pole selge, kas plaanid kaotati või varastati.

Saksa valitsus on käivitanud kiiruurimise, tegemaks kindlaks, kui suure turvariskiga silmitsi seistakse.

«Olukord on tõsine, selge see,» ütles kantsler Angela Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert. «Valitsus teeb oma parima, et olukord võimalikult kiiresti lahendada.»

Focuse sõnutsi toimetati joonised ehitusplatsilt ära rohkem kui aasta tagasi – tükk aega enne seda, kui märtsis BND presidendi  Ernst Uhrlau juhtimisel suurejooneline sarikapidu peeti.

Uhrlau kiitis üritusel soojalt ja südamlikult 2500 ehitusettevõtja innukust ja professionaalsust.

Aastal 2014 peaksid ülisalajasse hoonekompleksi kolima neli tuhat BND töötajat, kes praegu baseeruvad Baieri liidumaa maakohas Pullachis.
 

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles