Mägus: ka suvi tõotab turismis tulla rekordiline

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Peeter Langovits.

Hotellide ja restoranide liidu esimehe Feliks Mägusa sõnul tagas Eestis ööbinud turistide arvu tõusu mais majanduskasv peamistes lähteriikides. Rekordilisi numbreid võib oodata ka suvekuudelt.


«Tõus tuli peaasjalikult põhiturgude arvelt,» ütles Mägus. «Traditsiooniliselt on Eesti majutusettevõtetes vähemalt kaks kolmandikku ööbijates välismaalased.»

Rohkem kui eelmise aasta mais saabus Eestisse tänavu turiste enamikust Euroopa Liidu liikmesmaadest, aga ka Venemaalt, USA-st ja Hiinast.

Samuti on nii avalik sektor kui ettevõtjad Mägusa hinnangul viimastel aastatel märkimisväärselt investeerinud turundusse, Eesti kui reisisihtkoha tutvustamisse.

«Suvi paistab tulevat hea ja majutuste arv võib tõenäoliselt tulla ka rekordiline,» prognoosis Mägus. «Eesti majutusettevõtete keskmised hinnad on praegu väga konkurentsivõimelised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles