Alexela vähendas kahjumit

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla.
Alexela tankla. Foto: Priit Simson

Kütusemüüja Alexela Oil vähendas mullu kahjumit kaheksa korda, ent jäi endiselt 1,25 miljoni euroga miinusesse.


Kui 2009. aasta koondkahjumiks kuulutas kütusemüüja 9,5 miljonit eurot (149,2 miljonit krooni), siis 2010. aastal 1,25 miljonit eurot (19,6 miljonit krooni). Samas vähenes müügitulu 113,9 miljonilt eurolt (1,782 miljardilt kroonilt) 104,6 miljoni eurole (1,637 miljardile kroonile).

Alexela Oili juhatuse liige Juhan-Lauri Parmas põhjendas müügimahtude vähenemist ebaausa konkurentsiga Eesti kütuseturul. «Võib arvata, et mitmed tanklaketid ja hulgimüüjad tegelesid suuremahuliste käibemaksupettustega,» seisab ettevõtte majandusaasta aruandes.

«Samas on likviidsuse oluline vähenemine finantsturgudel toonud kaasa ostjate maksedistsipliini langemise ning maksetähtaegade pikenemise ja seeläbi ka suurema käibevarade vajaduse,» lisab Parmas aruandes.

Seoses kahjumliku tulemusega osades tanklapoodides sulged Alexela eelmisel aastal kuus kauplust: Sõmeru, Elva, Marja, Türi, Tõdva ja Võiste poe. 16 tanklat ehitati ümber automaattanklateks. Ettevõte koondas 23 müüja-operaatorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles