Reiljani uues firmas mullu majandustegevust ei toimunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan
Villu Reiljan Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Süüdimõistmise järel poliitikast tagasi tõmbunud endise Rahvaliidu esimehe Villu Reiljani mullu asutatud nõustamisfirmas majandusaasta aruande kohaselt majandustegevust ei toimunud.

«2010. aastal Picea Konsultatsioonid OÜ-l majandustegevust ei toimunud,» kinnitab Reiljan majandusaasta aruandes.

Reiljan registreeris mullu juulis Tartu maakohtu registriosakonnas endale kuuluva nõustamisfirma Picea Konsultatsioonid OÜ.

Firma tegevusaladeks on märgitud ärinõustamine ja muu juhtimisalane nõustamise. Ettevõtte aadress asub Jõgevamaal Palamuse vallas Luua külas.

Krediidiinfo andmetel on Reiljan ettevõtte ainus osanik ja ainus juhatuse liige.

Rävala kinnistu süüasjas kohtu all olnud ning kahes esimeses kohtuastmes pistisega seotud süütegudes karistada saanud endine keskkonnaminister Reiljan, advokaat Tarmo Sild ja ärimees Aivo Pärn jäid riigikohtu mullu 26. mail avaldatud otsuse järgi lõplikult süüdi. Pärast kohtuotsust lahkus Reiljan riigikogust ja Rahvaliidust.

Süüasja viisid riigikohtusse Reiljani, Silla ja Pärna kaitsjad, kes taotlesid kassatsioonkaebustes oma kaitsealuste õigeksmõistmist. Riigikohus leidis siiski, et kaitsjate kaebused tuleb rahuldamata jätta ning Tallinna ringkonnakohtu lahend jääb jõusse.

Riigikohtu kriminaalkolleegium nõustus maa- ja ringkonnakohtuga, et Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna tegudes on tuvastatud vastavalt pistise nõudmise, vahendamise ja lubamise süüteokoosseis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles