Läti uus president: makse tuleb langetada juba tuleval aastal

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti vastne president Andris Berzinš.
Läti vastne president Andris Berzinš. Foto: SCANPIX

Riigi arengu tagamiseks ja varimajanduse osatähtsuse vähendamiseks tuleb elanike tulumaksumäära langetada, seda oleks võimalik teha juba tulevast aastast, kinnitab Läti vastne president Andris Berzinš.

«Varimajandust saab vähendada ainult konkreetsete sammudega, mitte aga sunnimeetmetega lootuses, et keegi hakkab paremini maksma,» lausus Berzinš Läti majanduslehele Dienas Bizness.

«Praegune maksupakett tuleb üle vaadata  ja leida võimalused nende vähendamiseks,» lausus ta, lisades, et elanike tulumaksu oleks võimalik langetada juba tulevast aastast.

Berzinš märkis, et valitsus lubab järgmisel aastal makse mitte tõsta, aga pärast valimisi võib olukord muutuda. «Kui poliitiline olukord muutub, kaotavad senised lubadused jõu. «See on uue Seimi osas suur probleem,» kinnitas ta.

Berzinši sõnul on täna kaks peamist ülesannet: tuleva aasta eelarve koostamine ja kulude vähendamine  ning ettevõtluse krediteerimine. Vastse presidendi kinnitusel on riigi võlakoorem nii suur, et selle vähendamiseks tuleb leida kõikvõimalikke variante.

Ettevõtluse arendamiseks laenu andmine väheneb tema sõnutsi kogu aeg. «See suundumus peab muutuma vastupidiseks,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles