Vitsur: edaspidi jääb hinnatõus minimaalseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupood
Toidupood Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kõik tegurid, mis peaksid hindu kergitama alates maksutõusust lõpetades hinnatõusuga maailmaturul on nüüdseks oma mõju Eesti hindadele avaldanud. Juhul kui suuremaid vapustusi ei tule, peaks Eesti arengufondi majanduseksperdi Heido Vitsuri kinnitusel inflatsioon edaspidi jääma väikeseks.


Sellel aastal on kuine hinnatõus olnud tagasihoidlik. «Oleme jäämas normaalse 1-2-protsendilise hinnatõusu piiridesse. See on Euroopa Liidu keskpanga unelm,» nentis ta.

«Meie hinnad tõusevad Euroopa omadega samas rütmis. Kui normaalne turg toimib, siis peaksime jääma selle 2 protsendi ümbrusesse. Väike hindade ühtlustumine euroalaga jääb. Aasta lõpuks peaks meie inflatsioon olema veidi kõrgem kui euroalas keskmiselt.»

Eestis on paljud teenused, näiteks meditsiin ja haridus Eestis veel tunduvalt odavamad kui Euroopas. «Konvergentsiks meil veel ruumi on, aga see ei tohiks toimuda väga kiiresti,» kommenteeris Vitsur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles