Saku Õlletehas jõudis kasumisse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Saku Õlletehases.
Tootmine Saku Õlletehases. Foto: Toomas Huik.

Üle-eelmise aasta suure kahjumiga lõpetanud Saku Õlletehas teenis mullu puhaskasumit 25 miljonit krooni (ligi 1,6 miljonit eurot).


Ettevõtte käive, mis tunamullu oli languses, kasvas eelmisel aastal 15 protsenti 778 miljoni kroonini, nähtub Saku Õlletehase ASi majandusaasta aruandest.

Eksport moodustas müügist 25 protsenti. Ennekõike läks firma eksport Soome, Rootsi, Islandile, Lätti ja Leetu. Üle-eelmise aastaga võrreldes ekspordimaht enam kui kahekordistus.

Saku Õlletehase mulluseid tulemusi mõjutasid üldine majanduskeskkonna paranemine ja efektiivsuse tõstmine, on aruandes kirjas.

Kui mullu jäi Eesti õlleturg aruande kohaselt 2009. aasta tasemele, siis tänavu on oodata selle mõningast kasvu.

Saku Õlletehas kuulub 100-protsendiliselt Taani ettevõtte Carlsberg A/S gruppi. Mullu detsembris töötas ettevõttes 252 inimest. Aasta varem oli töötajate arv 271. Saku Õlletehase enda sõnul oli selle turuosa mahuliselt mullu 38 protsenti. Aastaga vähenes turuosa ligi 2 protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles