Köögi- ja puuviljad odavnesid oodatust rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandid
Porgandid Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Toiduainete hinnatõus aeglustus juunis, peamiselt seetõttu, et köögi- ja puuviljad odavnesid tavapärasest hooajalisusest rohkem, kuises võrdluses vastavalt 7 ja 4,6 protsenti.

Eesti Panga ökonomisti Orsolya Soosaare sõnul odavnesid köögiviljad varasemast väiksema nõudluse tõttu Euroopas.

Töötlemata toiduainete hinnatase maailmaturul langes esimese poolaasta jooksul 10 protsenti, mis vähendab edasist tõususurvet valmistoidukaupade hindadele.

Energiahinnad tõusid majapidamiste jaoks maiga võrreldes 0,6 protsenti. Mootorikütus odavnes 1,1 protsenti osaliselt euro tugevnemise tõttu. Samal ajal tõstis maagaasi impordihind soojusenergia hinda 2,6 protsenti.

Eesti Pank prognoosib, et inflatsioonitempo pidurdub 2011. aasta teisel poolel. Ühtlustatud tarbijahinnaindeks kasvab käesoleval aastal 4,7 protsenti.

Statistikaameti tarbijahinnaindeksi kohaselt aeglustus inflatsioonitempo juunis 4,9 protsendini, selle aasta maiga võrreldes hinnatase ei muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles