Pakendiaktsiisi on laekunud 149 protsenti kogu aastaks kavandatust

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna keskkonnaameti kampaania «Prügihunt» kutsus üles prügi sorteerima ja pakendid ringlusse saatma
Tallinna keskkonnaameti kampaania «Prügihunt» kutsus üles prügi sorteerima ja pakendid ringlusse saatma Foto: Peeter Langovits

Pakendiaktsiisi laekus kuue kuuga riigieelarvesse 1127 protsenti rohkem kui mullu samal ajal ning 149 protsenti kogu aastaks planeeritust.


Pakendiaktsiisi laekus kuue kuuga 48 000 eurot. Riigieelarves on selle maksu aastaseks laekumiseks kavandatud 32 000 eurot.

Pakendiaktsiisi hea laekumise põhjus on rahandusministeeriumi teatel maksu- ja tolliameti efektiivsem tegevus maksude administreerimisel.

Aprilli algul saatis maksu- ja tolliamet koostöös keskkonnainspektsiooniga 119 ettevõttele märgukirja, milles palus üle kontrollida pakendiseaduse aruandekohustusega seonduvad andmed ja teha vajadusel vastavad parandused. Märgukirjade tulemusel on ettevõtjad asunud ka oma varem märgitud koguseid pakendiregistris parandama, teatas maksu- ja tolliamet.

Ettevõtjad, kes lasevad Eestis turule pakendatud kaupa, peavad pakendijäätmete üle arvestust pidama, andmed riiklikule pakendiregistrile esitama ja pakendiaktsiisi maksma.

Pakendiaktsiisist on vabastatud pakendiettevõtjad, kes kas ise või taaskasutusorganisatsioonide abil täidavad pakendijäätmete taaskasutamise määrad. Pakendiaktsiisist on vabastatud ka need pakendiettevõtjad, kes lasevad turule kaupa plastist pakendis, mille mass on alla 10 kg aastas ja muust materjalist pakendis, mille mass on alla 20 kg aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles