Vaata, kus eelistavad elada rikkad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gilde elurajoon Kakumäe ja Tabasalu vahel
Gilde elurajoon Kakumäe ja Tabasalu vahel Foto: Andres Teiss

Mainekatest eramurajoonidest meelitab Nõmme ostjaid oma ajaloolise õhkkonnaga, Kakumäele või Piritale otsivad maja need, kellele meeldib mere lähedus.


«Nõmme elanikele meeldib nende linnaosa esmalt seepärast, et seal on männid ning eripärane Nõmme õhkkond - rohelus, rahulik keskkond,» ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo majade ja maade konsultant Andrus Soonsein ettevõtte blogis.

«Teiseks on Nõmme oluline väärtus Eestiaegsed villad - oli ju Nõmme enne sõda hinnatud kõrgklassi suvitusrajoon,» lisas ta. Hetkel küündivad Nõmme majade hinnad kuni 1 250 000 euroni.

Soonseina sõnul on teine väga hinnatud eramurajoon Tallinnas Kakumäe ja Merirahu, mille väärtusteks nimetab ta mere ja sadama. «Merirahu on kinnine valvega piirkond, mis annab rajoonile lisaväärtust,» rääkis Soonsein.

«Samuti hinnatakse linnast veidi eemalasuvat Tabasalu Lucca rajooni,» ütles Soonsein. Mainitud rajoon paistab tema sõnul silma selle poolest, et asub paekiviastangul mere ääres ning paljude majade akendest avaneb ilus vaade nii merele kui linnale. Nende majade hinnad ulatuvad 1 343 000 euroni.

Kolmandaks kõrgelt hinnatud piirkonnaks ütles Soonsein Miiduranna, Merivälja ja Pirita, mis mehe sõnul meelitavad ostjaid ilusate vaadetega linnale ning mille plussiks on samuti mere lähedus. Neis piirkondades maksavad eramud kuni 2 900 000 eurot.

Soonseina sõnul on ajalooline Kadriorg muutunud tõeliselt prestiižeks rajooniks, kus hinnad kerkivad kuni 2 900 000 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles