Estonian Air ähvardab sulgeda Kuressaare-Tallinna lennuliini

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Irina Mägi / Meie Maa

Estonian Air nentis Saare maavalitsusele saadetud teates, et juhul, kui nad augusti alguseks omavahel kokkuleppele ei jõua, lõpetavad nad liinilepingu enne tähtaega.

«Sel juhul lõpetame lennud Tallinn–Kuressaare–Tallinn lennuliinil alates 1. septembrist 2011,» nentis lennufirma kommertsala asejuht Rauno Parras. Arvestades liini viimaseid tulemusi ning opereerimise kulusid, on neil 2008. aasta sügisel sõlmitud liinilepingu muutmiseks ja pealinna liini opereerimiseks kaks ettepanekut, kirjutas Saarte Hääl.

Ühe versiooni kohaselt tuleks toetust suurendada 4048 eurole ühe edasi-tagasi lennu kohta, kuna lennukite ja meeskondadega seotud kulud on suurenenud.

Alternatiivina tegi EA ettepaneku muuta lennuplaani septembrist, jättes sel juhul toetussumma lennu kohta muutmata, kuid suurendada toetatavate lendude arvu seitsmelt kaheksa peale nädalas.

Saare maavanema Toomas Kasemaa sõnul on maavalitsus sellel aastal juba dotatsioonisummat suurendanud põhjendatud kulude tõusu osas ning seetõttu vajavad nad lennufirmalt põhjendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles