Eesti Energia elektri hinnatõusu taotlust sisuliselt ei selgita

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia klienditeenindus. Illustreeriv foto.
Eesti Energia klienditeenindus. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Energia saatis täna teate, kus lubab avalikkuse huvile viidates konkurentsiametile esitatud hinnatõusutaotluse kohta täiendavat infot, kuid tarbijat ees ootava hinnamuutuse kohta seal sisuliselt uut informatsiooni  ei esita.

Ettevõte kirjutab teates küll lahti hinnatõusu taotluse aluseks olevate komponentide ehk sisendhindade prognoositavad muutused, kuid lõpp-tarbija hinnamuutuse näiteks tuuakse sarnaselt eelmisele nädalale levinuima Kodu 1 pakett, mille igakuine elektrienergia arve hinnatõusu tulemusel 2012. aastal suureneks umbes 1,6 eurot ehk 6 protsenti.

Milliseks kujuneb rohkem elektrit tarbivate klientide hinnatõus, ei selgu.

Ettevõte ei selgita teates konkurentsiameti juhi Märt Otsa reedel E24-le kinnitatut, et lõpptarbijale tähendab taotlus 8,5- 9,5-protsendilist elektri hinnatõusu.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanne selgitas telefonivestluses, et erinevate pakettide lõpphinda tarbijale on võimatu öelda, sest see selgub alles pärast seda, kui konkurentsiamet on hinnatõusu taotluse kinnitanud.

Erinevust konkurentsiameti ja Eesti Energia hinnatõusu protsentides põhjendas Bachmann sellega, et konkurentsiamet kinnitab kaalutud keskmise hinna. Just selle kaalutud keskmise hinna põhjal koostab Eesti Energia paketid. Seetõttu on Bachmanni sõnul ka veel võimatu öelda,  palju elektri hind lõpptarbija jaoks muutub. Ka Kodu1 paketi hinnamuutus on Bachmanni sõnutsi spekulatiivne ja hinnanguline.

Konkunretsiametil on aega ettevõtte taotlust analüüsida kuus kuud. Kui konkurentsiamet kinnitab uued hinnakirjad, hakkavad muudatused vastavalt energielektrituru seadusele kehtima kolme kuu pärast peale uue hinnakirja väljakuulutamist.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles