Fitch kergitas Eesti pikaajaliste kohustuste reitingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Reitinguagentuur Fitch kergitas Eesti pikaajaliste kohustuste reitingut (IDR) ühe astme võrra tasemelt A tasemele A+, reitingu väljavaade on stabiilne.


Samuti kinnitas Fitch Eesti lühiajaliste kohustuste reitingu senisel tasemel F1 ja maareitingu ülempiiri tasemel AAA.

Fitch märgib, et kiire ekspordikasv on toetanud majanduskasvu hoogustumist ning riigi konkurentsivõime on taastunud, vahendas Eesti Pank.

Samuti on vähenenud riskid pangandussektoris. Erinevalt kriisieelsest kasvumudelist ei tugine Eesti majandus enam välise laenuraha sissevoolule, mis agentuuri sõnul suurendab kindlustunnet, et kiire kasv ei too kaasa makromajanduslikku tasakaalustamatust.

«Fitch nimetab õigustatult Eesti riigireitingu võtmeelementideks euroala liikmelisust ning riigirahanduse tugevust – Eesti on nende kahe eesmärgi nimel kõvasti pingutanud,» kommenteeris Eesti Panga asepresident Märten Ross.

Rossi sõnul osutavad aga mõnede euroala riikide jätkuvad võlaprobleemid sellele, kuivõrd oluline on riigi reservide olemasolu.

«Seetõttu on oluline, et Eesti eelarvestrateegias seatud eesmärk – saavutada eelarve ülejääk 2013. aastal – saab täidetud,» ütles Ross.

Viimati tõstis Fitch Eesti riigireitingu kahe pügala võrra tasemele A stabiilne 2010. aasta juulis. Reitinguagentuur Moody's andis Eesti reitingule viimati hinnangu 2010. aasta märtsis, kinnitades selle tasemel A1 stabiilne.

Standard & Poor's andis oma viimase hinnangu Eesti riigireitingule käesoleva aasta aprillis, mil ta säilitas reitingu tasemel A, kuid muutis väljavaate stabiilsest positiivseks.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles