Kohalikud poliitikud peavad eralasteaedu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaias.
Lasteaias. Foto: Andres Eesmaa

Paljudes väikelinnades istuvad volikogudes, kus raha jaotatakse, eralasteaedade omanikud, mis seab nad korruptsiooniohtlikku olukorda.


Valgamaal Palupera vallas ja valla ruumides tegutseb vallavolikogu esimehele Vambola Sipelgale kuuluva MTÜ Hellenurme Mõis eralasteaed, kus käib 36 mudilast, kirjutab Äripäev.



Varem munitsipaallasteaiana tegutsenud asutus muudeti eralasteaiaks 1999. aastal ehk just siis, kui Vambola Sipelgas volikokku pääses. MTÜ all peab volikogu esimees ka erahooldekodu.

MTÜ Rakvere Eragümnaasiumi Hariduskogu, mille eesotsas on linnavolikogu liige Anne Nõgu ning endine linnavalitsuse liige ja praegu volikogu hariduskomisjoni kuuluv Tiina Halling, peab Rakveres eragümnaasiumi, eralasteaeda ja erahuvikooli.

Linn ostab eralasteaialt uuel aastal teenust 168 lapse jaoks ja kompenseeritav pearaha kasvab tänavusega võrreldes rohkem kui kolmandiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles