Tegevusi puhkuseks: käsitöötund

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viltimine
Viltimine Foto: Sille Annuk

Jaanioja käsitöötalus saavad nii lapsed kui täiskasvanud õppida käsitööd ja midagi ise valmis meisterdada. «Inimesed tahavad varasemast rohkem ka oma puhkuse ajal midagi mõtestatut teha,» rääkis talu peamamsel Janika Saar.

«Praegu on käimas laste loovuslaager, mis on kompott kõigest, mida mulle endale meeldis lapsepõlvest teha. Teeme pilte, tekstiilimaali, klaasi ja kindlasti õmbleme ka väikese nuku.  Igal juhul on reedeks 5-6 tööd valmis ja laulame ja tantsime ka. Praegu on pooleli ka savikoja projekt.»

Täiskasvanud saavad õppida erinevaid tehnikaid, mida lapitöös või kudumisel vaja võiks minna. Saare sõnul on käsitööd eriti sobilik teha vihmase ilmaga ning sügise poole kasvab ka huvi koolituste vastu. «Sõbrannad panevad pundi kokku ja tulevad kambakesi töökotta.»

«Tänapäeva kiires maailmas on mõistlik kasutada niisuguseid tehnikaid, mis aitavad asjadega kiiremini valmis saada. Teisalt, kui on väga tähendusliku eseme tegemine, kuhu on vaja sisse panna võluvägi, võib kasutada ka aeganõudvamaid võtteid,» nentis ta.

Saare enda käistöötehnikad on aga välja kasvanud igapäevaste murede lahendamiseks: vajadusest teha kohvikannusoojendaja, lapsele uus tekk või väikseks jäänu kampsun suuremaks teha.

«Käsitööhuvilisi on kahte moodi. On neid, kes naudivad lihtsalt seda protsessi ja lõpptulemus nii tähtis ei ole. Teised tahavad jälle midagi ära õppida ja päeva lõpuks valmis saada. Enne koolitust küsime kindlasti, millised huvid inimestel on.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles