Simson: ministeerium ei tule Eesti Energia kontrollimisega toime

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu keskerakondlasest liige Kadri Simson leiab Eesti Energia viimase hinnatõusu taotluse valguses, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ei tule energiafirma kontrollimisega toime.


«Eesti Energia puhul tundub, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ei saa selle suure ettevõtte kontrollimisega hakkama,» lausus Simson.

Ühtlasi viitas ta sellele, et ettevõtte juhatuse liikmetele on makstud põhjendamatult suuri lisatasusid, samuti on Simsoni arvates energiafirma välisprojektid ja –investeeringud liialt läbipaistmatud.

Ka pole Keskerakonna esindaja rahul valitsuse tegevusega, kes pole suutnud elektrihinna tõusu ohjata. Simsoni sõnul oleks üks võimalus seda teha alandades elektriaktsiisi, nagu on Keskerakond välja pakkunud.

Samuti leiab Simson, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) lubadus, mille eesmärgiks on hoida inimeste kodukulud kontrolli all, ei tööta reaalsuses ei toasooja hinna ega ka elektrihinna ohjamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles