Uus liiklusseadus saadab pärast liiklusõnnetust taastatud auto uuesti ülevaatusele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii.
Avarii. Foto: SCANPIX

Juulist kehtima hakanud liiklusseaduse kohaselt kaotab avariis hävinenuks tunnistatud auto tehnoülevaatus kehtivuse. See tähendab, et juhul, kui sõiduk taastatakse tuleb uuesti ülevaatus teha.

Liikluskindlustuse fondi hinnangul vähendab muudatus puudulikult taastatud sõidukite liiklusesse sattumise võimalust ning kelmusi, kus heausksele ostjale müüakse varem hävinenuks tunnistatud ja puudulikult taastatud sõidukeid. Fond soovitab kõigil autoostjatel auto tausta enne ostmist kontrollida.

Liikluskindlustuse fond teatas, et kui sõiduk hävineb kindlustusjuhtumis ja kindlustusandja hüvitab tekkinud kahju, siis on sõiduki omanikul võimalik valida, kas ta annab sõiduki jäänuki kindlustusandjale ja saab hüvitise kogu mahus või jätab jäänuki endale ning hüvitist vähendatakse selle maksumuse võrra.

Kui jäänuk jääb kindlustusandjale, siis tavapäraselt müüakse see enampakkumisel. Kummalgi juhul  ei saa  kindlustusandja praegu kontrollida, mis jäänukitest edasi saab.

Fondi andmetele tuleb liiklusesse tagasi ligi 15–20 protsenti hävinenuks tunnistatud sõidukitest ning varem on korduvalt ilmnenud juhtumeid, kus liiklusesse naasnud sõiduk on taastatud puudulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles