Kriis: ehk väldib Liviko kohtuotsus tulevikus ettevõtjate jooksutamist

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis
Tarmo Kriis Foto: Priit Simson

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis avaldas lootust, et riigikohtu otsus Liviko kartellisüüdistusest vabastada hoiab tulevikus sarnaseid protsesse ära.

«Minu hinnang riigikohtu lahendile on igati positiivne ja loodetavasti hoiab see tulevikus sarnaseid protsesse ära, kus kaudsete tõendite pinnalt ettevõtjaid jooksutatakse kohtutes,» ütles Kriis. «Süüdistus oli nõrgalt üles ehitatud.»

Kriisi hinnangul täitis Liviko juht Janek Kalvi alkoholitootjate liidu esimehena vaid oma kohust, kui manitses konkurenti müüma viina hinnaga, mille pealt on võimalik ka makse tasuda. «See oli selgelt ikkagi turuliidri soov kutsuda korrale maksudest kõrvalehoidjaid  ja äärmiselt kummaline on, kui riik hakkab sellist tegevust karistama, kui turuosalised ise üritavad ausalt ja läbipaistvalt konkurentsi tekitada,» lausus Kriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles