Vanametalli hinnad hakkasid taas kõvasti tõusma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall.
Vanametall. Foto: Elmo Riig

Eesti suurim metallijäätmete käitleja AS Kuusakoski tõstis nädala alguses märgatavalt vanametalli hindu, põhjendades seda vanametalli nõudluse kasvuga maailmaturul.


Kui veel novembri alguses maksis Kuusakoski Tallinna osakonnas gabariitne metall 350 krooni tonn ja plekk vaid 150 krooni tonn, siis nüüd tõstis Kuusakoski gabariitse metalli hinda enam kui kolm korda ning pleki hinda koguni viis korda.

«Meie hinnatase on otseselt seotud maailmaturu hindadega - kui need langevad, langetame ka meie hindu ning kui need tõusevad, siis tõstame ka meie hindu,» selgitas Kuusakoski juhatuse esimees Kaido Aettik. Praeguse hinnatõusu peamiseks katalüsaatoriks peab Aettik vanametalli nõudluse kasvu maailmaturul.

«Tegu on väga positiivse uudisega nii meile kui ka meie klientidele. Edasist hinnataset on praegu keeruline prognoosida. Ilmselt on lähikuudel oodata teatavat hindade tõusu, kuid kui kiiresti hinnad tõusevad ning mis tasemeni, seda näitab tulevik,» lausus Aettik.

2007. aasta lõpus alguse saanud vanametalli hinnatõus kulmineerus praeguse aasta kevadel, mil gabariitse metalli eest maksti Kuusakoski Tallinna teenindusplatsil enam kui 4500 krooni tonnist.

Suve alguses drastiliselt langema hakanud vanametalli hinnad saavutasid põhja oktoobri lõpuks, mil hinnad langesid 150-300 krooni piirimaile. Novembri algusest alates on tänu vanametalli nõudluse kasvule ka vanametalli hinnad tasapisi tõusma hakanud.

AS Kuusakoski (endine EMEX) on Eesti suurim metallijäätmete käitleja. Ettevõtte osakonnad asuvad Tallinnas, Paldiskis, Pärnus, Tartus, Võrus, Viljandis, Rakveres ja Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles