Taal: jõukuse toovad tavaliselt vähemalt 60-tunnised töönädalad

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal.
Olari Taal. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ettevõtja Olari Taali sõnul nõuab keskmisest jõukamaks saamine tavaliselt vähemalt 60-tunniseid töönädalaid. Ta ise on aastaid ületunde teinud.


Sellel nädalal avaldatud statistika näitab, et täisajaga töötavate eestimaalaste töönädal oli eelmisel aastal keskmiselt 40,7 tundi pikk. ELi keskmine ulatus 40,4 tunnini.

«Ületunnitöö on vaba valiku küsimus,» arvas Taal. «Aga enamasti on keskmisest jõukamaks saamise eelduseks pikkade aastate jooksul nädalas vähemalt 60 töötunni pühendamine on põhitegevusele.»

Taali sõnul on see linnalegend ja udujutt, et inimene peab töötama just 40 tundi nädalas. «Inimene peab töötama nii palju, kui ta arvab, et talle sobib töötada ja tal on vaja töötada,» lausus ettevõtja.

«Mind häirib, kui inimene arvab, et ta töötab 30 tundi nädalas, aga peab teenima sama palju kui inimene, kes töötab 60 tundi,» rääkis Taal. «Arvan, et tänapäeval edukad noored end üles töötades töötavadki 60-70 tundi nädalas. Neile ei tohiks ette heita, kui nad teenivad 3 korda rohkem kui need, kes töötavad 40 tundi.»

«Olen 57-aastane ja ausalt öeldes mul pole enam ainul ühte igapäevast töökohta, kuigi saan palka kahest kohast. Aga sel ajal, kui olin veel tööl aktiivne, ulatus mu töönädal 60 tunnini kindlasti,» rääkis Taal sellest, kui palju ta ise ületunde teeb. «Ma pole kunagi arvanud, et tööaeg peab olema 8 tundi päevas. Tööd tuleb teha siis, kui ta on olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles