Sõõrumaa: turvateenuste hinnad on viimased 15 aastat langenud

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Konkurentsiamet uurib kaebust, mille kohaselt pakub Eesti turgu valitsev turvafirma G4S teenust liiga odavalt. Samas kinnitavad turvateenuste valdkonda tundvad suurettevõtjad, et turvavaldkonnas on hinnad viimased 15-20 aastat pidevalt langenud.


G4Si Eesti endine ja turvafirma K-Grupp praegune omanik Urmas Sõõrumaa täheldas, et turvateenused on ilmselt ainus valdkond Eestis, mille hinnad on 15 aastat järjepanu langenud. «Vaid telekommunikatsioonis on sama toimunud, aga seal on ka teenus ise muutunud,» ütles ta.

Sõõrumaa ei soovinud otseselt G4Si süüdistada, ent märkis, et loomulikud tururegulatsioonid ei kipu Eesti väiksel turvaturul toimima ja seetõttu peaksid järelevalveorganid seda tähelepanelikult jälgima. «Normaalset konkurentsi ei ole Eestis tegelikult üheski valdkonnas,» lisas ta.

Praeguseks turosalt teisele turvaettevõttele Pristisele müüdud Skorpioni endine omanik Rein Kilk kirjeldas sama tendentsi. «Kui turvafirmad 20 aastat tagasi turule tulid, olid hinnad kindlasti kõrgemad kui praegu,» ütles Kilk. «Turvaturu hinnad on ilmselt ainsad Eestis, mis on madalamaks läinud.»

Siiski ei näinud Kilk selles otseselt probleemi. «Kas see on nüüd asi, mida tuleb menetleda, selles ma ei ole väga kindel. Võib-olla peaks konkurentsiamet andma vahemiku, kus need õiged hinnad on,» ironiseeris ta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles