G4Si suhtes on algatatud kriminaalmenetlus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Konkurentsiamet viib läbi kriminaalmenetlust seoses turvafirma G4S võimaliku kartellikokkuleppega ja uurib lisaks ka teise kaebusega seoses ettevõtte hinnakujundust.


Kriminaalasi algatati juba mõne aja eest, ütles konkurentsiameti järelvalveosakonna juhataja Juhan Põldroos.

Hiljuti algatas konkurentsiamet aga G4Si suhtes järelvalvemenetluse teise juhtumiga seoses. «Oleme saanud taotluse ühelt firmalt ja selle pinnalt uurime. Küsimuse all on G4S hinnakujundus. Väidetavalt on ta liiga madalate hindadega teatud teenuseid müünud,» rääkis Põdroos.

«Kriminaalasi alustati juba eelmisel aastal, kui G4Si peakorter läbi otsiti,» märkis ta. «Teise menetluse alsutamine pole sellega üldse seotud.»

Täpsemat infot menetluste kohta Põldroos enda sõnul anda ei saa.

«Pooleliolevat uurimist sisuliselt kommenteerida ei ole hea tava. Kui uurimise läbiviija seda soovib, võivad nemad seda teha,» ütles G4Si turundus- ja arendusdivisjoni direktor Andres Lember. Ta kinnitas vaid, et väited võimalikust kartellileppest on G4Si jaoks üllatavad ning ettevõte ei osuta ka teenust alla omahinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles