VKG hakkab ehitama uut põlevkivitehast

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG uue õlitehase juures on pildile jäänud tehase tegevjuht Nikolai Petrovitš, kelle nimel on teatud seos ka tehases kasutatava tehnoloogia Petroter nimega.
VKG uue õlitehase juures on pildile jäänud tehase tegevjuht Nikolai Petrovitš, kelle nimel on teatud seos ka tehases kasutatava tehnoloogia Petroter nimega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

VKG kavatseb järgmise aasta alguses hakata ehitama teist põlevkivitöötlemistehas Petroter.


Tänavu juunis saavutas esimene põlevkivitöötlemistehas Petroter oma projekteeritud võimsuse – 3000 tonni põlevkivi ööpäevas, teatas VKG.

«VKG Oil ASis on praegu töös neli põlevkivitöötlemistehast, mis on käiku lastud aastatel 1936 kuni 1987. Kõik tehased töötavad hästi, kuid ükski neist ei tööta projektvõimsusel, kuna seadmete reaalsed töötingimused on teooriast kaugel,» ütles VKG Oil ASi juhatuse liige Nikolai Petrovitš. «Tegelikult töötava seadme viimine projektis arvestatud võimsusele on suur edusamm, mis annab tunnistust inseneride vilumusest.»

Põlevkivitöötlemistehas Petroter põhineb tahke soojuskandja tehnoloogial ning kasutab toorainena peenpõlevkivi. Tehase maksumus ulatus 70 miljoni euroni (1,1 miljardit Eesti krooni) ning praegu läbib käitis patenteerimise protsessi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles