Iga kuues Euroopa pank võib stressitesti läbi kukkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga kuues Euroopa pank võib stressitesti läbi kukkuda
Iga kuues Euroopa pank võib stressitesti läbi kukkuda Foto: SCANPIX

Üks kuuest Euroopa pangast ei pruugi üleeuroopalisest pankade stressitestist edukalt välja tulla.

Eroopa Keskpank ja Euroopa Pangandusjärelvalve asutus (EBA) loodavad, et stressitestid veenavad investoreid Euroopa rahanduse olukorra paranemises, vahendab Reuters.

Eurotsooni allikate sõnul peaks lähimate nädalate jooksul selguma, et 10-15 panka 91 testitud panga hulgast ei ole stressiteste läbinud. Kõige rohkem läbikukkumisi on oodata Kreekast, Saksamaalt, Portugalist ja Hispaaniast. Ühe allika sõnul soovib EBA, et umbes kuuendik pankadest läbi kukuks näitamaks, et testidega on tõsi taga.

Möödunud aastal ei läbinud stressireste seitse panka. Toona tunnistati aga näiteks Iiri pangad täie elu ja tervise juures olevaks, seda mõni kuu enne, kui pankade rahalised raskused sundisid riiki otsima rahvusvahelist abi.

Kui läbikukkunud pankade arv oleks suurem, siis võiks EBA hinnangul tekkida paanika ning see võiks võlakriisi süvendada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles