Strateeg: Baltika tegevus senisel kujul ilmselt ei jätku

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Mihkel Maripuu

Baltika tegevuse päris senisel kujul jätkamine ilmselt enam kõne alla ei tule, tõdes SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

Koppel märkis Baltika ebaõnnestunud aktsiaemissiooni ning uue planeeritava võimalikku õnnestumist kommenteerides, et selle konteksti vaadates näib talle, et käivitunud on mingid protsessid, mis viitavad suuraktsionäride tahtele midagi jõuliselt muuta. «Seega ka selle (uue emissiooni) läbi kukkumist ei saa välistada,» lausus ta.

Analüütikud on varem kinnitanud, et rõivatootja likviidsus sõltub eile läbikukkunuks tunnistatud emissiooni edukusest. Küsimusele, kas Baltika jääb püsima, vastates tõi Koppel näiteks krimiseriaali «Columbo».

«Kui analoogsetes seriaalides kiputi lähenema nii, et kõigepealt pandi toime kuritegu ning seejärel järk-järgult jõuti kurjategijani, siis «Columbos» näidati kuriteo käigus seeria alguses ära nii kuritöö kui selle teostaja,» rääkis Koppel. Seriaali meelelahutuslik väärtus seisnes selles, kuidas võidunud vihmamantlis nimitegelane kurikaela lõpuks vahele võttis. Lõpplahendus oli teada ning oluline oli protsess.

«Ka siin (Baltika puhul)  tundub mulle, et lõpplahendus on praeguseks vähemalt mingil moel teada ning ettevõtte päris senisel kujul jätkamine ilmselt enam kõne alla ei tule,» lausus Koppel.

«Samas, kui «Columbo» oli meelelahutuslik ning kohati suisa humoorikas, siis antud «etendus» tekitab selgelt negatiivseid emotsioone,» lisas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles