Baltika uute aktsiate pakkumine ebaõnnestus, tuleb uus emissioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna börsil noteeritud AS Baltika tühistas vähese märkimise tõttu 3,15 miljoni uue lihtaktsia pakkumise ning korraldab uue emissiooni.

7. juunil välja kuulutatud Baltika aktsiaemissioonil ei märgitud täis kõiki uusi aktsiaid, millest tulenevalt aktsiate avalik pakkumine tühistati, teatas ettevõte börsile.

Baltika nõukogu otsustas esmaspäeval kuulutada välja muudetud tingimustel aktsiaemissiooni. Investoritele pakutakse 4,3 miljonit Baltika aktsiat hinnaga 0,70 eurot aktsia kohta. Aktsiate avaliku märkimise periood algab 14. juulil ning kestab kaks nädalat.
AS Baltika aktsiakapital suureneb uue emissiooniga 3 010 000 euro võrra ja aktsiakapitali uus suurus saab olema 25 056 395 eurot. Aktsiakapitali suurenemisest 2 500 000 eurot on suuraktsionäride poolt garanteeritud.

Aktsiate märkimiseks eesõigust omavate aktsionäride ring määratakse kindlaks 11. juuli seisuga. Uusi aktsiaid pakub ettevõte nii olemasolevatele kui ka uutele investoritele, olemasolevatel aktsionäridel on eesõigus märkida uusi aktsiaid võrdselt oma aktsiate nimiväärtuse summaga.

Aktsiate märkimine toimub alates 14. juulist kahe nädala jooksul. Aktsiate eest tasutakse rahaliste sissemaksetega hiljemalt 28. juuliks.

Esmaspäeval sulgus Baltika aktsia Tallinna börsil hinnatasemel 0,788 eurot.

«Oleme kohtunud paljude Euroopa investoritega ning ettevõttena oleme selgelt Euroopa investeerimisfondide huviorbiidis. Kahjuks aga ei olnud investoritel piisavalt märkimishuvi väljakuulutatud tingimustel ehk turuhinnast kõrgema aktsiahinnaga. Märkimisotsust mõjutasid ka meie mitterahuldavad esimese kvartali tulemused,» ütles Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.

Milder lisas, et kui eelmist emissiooni olid suuraktsionärid valmis garanteerima lisatingimusel, et teatud maht aktsiaid märgitakse uute investorite poolt, siis muudetud tingimustel aktsiaemissioon on suuraktsionäride poolt üle 80 protsendi mahus garanteeritud. «Oleme kindlad, et sellele jagub ka uute investorite huvi.»

Baltika 3,15 miljoni uue lihtaktsia pakkumine toimus 7. juunist kuni 22. juunini. Aktsiad emiteeriti nimiväärtusega 0,70 eurot. Emissiooni ühe aktsia väljalaskehind oli üks euro. Ülekursi suurus oli 0,30 eurot iga aktsia kohta.

Emissiooni täielikult märkimise korral oleks ettevõtte aktsiakapital suurenenud 2,2 miljoni euro võrra, 24 251 395 euroni.

Esialgse info kohaselt pidi pakutavate aktsiatega kauplemine algama eelduslikult 1. juulil.

Emissioonist saadavat raha plaanis Baltika kasutada kasvu täiendavaks finantseerimiseks. Saadavast rahast oleks Baltika suunanud 1,5 miljonit eurot kaupade sisseostuks, ühe miljoni eraldanud ettevõte 2011. aasta arendusprojektideks, sealhulgas ka poodide kontseptsioonide uuendamiseks ja 0,65 miljonit eurot jätnud reservi.

Emissooni viis läbi LHV Pank, mis tegeles ka emissiooni turundamisega ning investeerimispankadele pakkumiste tegemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles