Juhan Parts kohtus Rootsi majandusministriga

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Sille Annuk.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtus eile Rootsi asepeaministri, ettevõtluse ja energeetikaministri Maud Olofssoniga.


Ministrid leidsid, et keskne küsimus ettevõtluse jaoks on finantskriisi võimalik negatiivne mõju just reaalmajanduses tegutsevatele ettevõtetele ning rõhutasid, et kommertspankadel lasub vastutus, et jätkuvalt suudetaks rahastada väiksemaid ja keskmisi ettevõtteid, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Oluline on, et konkurentsivõimelised ettevõtted ei satuks ajutiste raskuste tõttu pankrotti ja et ka uute äriideede rahastamine ei saaks kannatada, leidsid ministrid.

Oluline teema oli kohtumisel energiapoliitika ja energiatõhusus mõlemas riigis. Arutati järgmisi samme Põhjamaade ja Balti riikide ühtse energiapoliitika ja -turu loomiseks.

Tähtis on tutvustada ettevõtetele vastastikuseid investeerimisvõimalusi energeetikasektoris.

Arutlusel olid kohtumisel pea kõik põhiteemad alates 2009. a teisest poolaastast, mil Rootsi on Euroopa Liidu eesistuja riik: Läänemere strateegia, energiatõhusus, väikeettevõtluse algatus, Lissaboni kokkulepe, jätkusuutlik tööstuspoliitika.

Rääkides energeetikast, selgitas Juhan Parts oma Rootsi kolleegile Eesti seisukohti EL kliima ja energiapaketi heitmekaubanduse direktiivi suhtes, rõhutades, et vajame lahendust, mis turu avanedes võimaldaks ära hoida kolmandatest riikidest imporditud elektri põhjendamatud konkurentsieelised.

Ministrid arutasid ka kujunenud olukorda piirkonnas tegutsevate lennuettevõtete ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles